6 sfaturi utile pentru o nuntă organizată pe timp de criză!

Trăim vremuri tulburi, în care #stamacasa și încercam să lucrăm, să ne punem gândurile în ordine, să gătim, orice doar să ne ocupăm gândurile și să încercăm să ne continuăm ritmul de viață.

Tocmai pentru că știm cât de ingrijorate trebuie sa fiți voi, cele care urmează să vă căsătoriți, ne-am gândit să încercăm să vă oferim câteva sfaturi, considerăm noi utile.

Din păcate acestea nu se aplică pentru cei mai puțin norocoși care aveau marele eveniment în luna mai. Dacă încă nu ați fost sunați de către cei de la locație ori formație, puneți chiar ACUM mâna pe telefon și sunați voi. Cu cât mai repede cu atat mai bine, aveți șanse să găsiți o altă dată potrivită pentru toți furnizorii și să nu pierdeți avansurile date.

Pentru celelalte cupluri care erau în căutări până să înceapă nebunia provocată de COVID-19, nu vă opriți din organizat și căutat. Avem pentru voi următoarele sfaturi: 

1.Planifică din timp: dacă jumătatea ta ți-a pus marea întrebare de Revelion sau de Valentine’s Day, ai tot timpul din lume sa îți planifici nunta visurilor tale. Nu ai niciun motiv de îngrijorare dacă planul vostru este să vă căsătoriți în 2021. Nu ți-aș recomanda însă să încerci să planifici nunta anul acesta dacă visezi la acea nuntă clasică. În primul rând pentru că majoritatea locațiilor sunt rezervate deja și în al doilea rând pentru că multe evenimente au fost reprogramate pentru sezonul toamna-iarna (cele din lunile aprilie și mai în special).

2. Liste, liste și iarăși liste. Pentru că organizarea este foarte importantă când îți planifici evenimentul până la cele mai mici detalii. Dacă faci parte dintre cele care vor să se căsătorească anul viitor, profită de această perioadă în care #statiacasa și puneți-vă pe făcut lista. Creează-ți o lista cu locații, cu numerele de contact. Treci la căutat poze, multe dintre restaurante au conturi de Facebook sau de Insta sau chiar pagini web unde puteți face chiar și tururi virtuale.

3. Cere detalii și prețuri. Până la acest pas, trebuie să știi că există numeroase grupuri pe Facebook de foste sau viitoare mirese. Unele dintre ele sunt adevărate comori. Stii de ce spun asta? Pentru că poți căuta feedback despre locațiile alese de tine, poți cere informații despre formații ori dJ, recomandări de furnizori, etc. Fă-ți timp și nu rata acest sfat! Ai timp sa ai resurse încât să cauți recenzii, să ceri poze sau să discuți cu foste mirese și să afli părerea lor. După toate acestea, este momentul în care poți suna managerii de restaurante. Sunt convinsă că datorită vremurilor pe care le trăim, vor fi super deschiși în a vă oferi informații, poze, prețuri.

4. Save the date xx.xx.2021. De ce să nu treci la pasul viitor? Puteți cere draft-ul de contract pe email (niciodata fără contract, da?), stabiliți avansul și faceți plata. 

5. Reia pașii 1-4 și pentru alegerea formației sau a DJ-ului. Singura mențiune aici este ca ar fi bine ca întâi să cereți câteva referințe prietenilor vostri în cazul în care aveți în minte o formație sau un band cu care au lucrat ei și v-a plăcut. În rest, se aplică cu succes toți pașii: cereți înregistrări pe email, discutați prin video call și stabiliți detaliile evenimentului vostru.  

6. Obține un preț avantajos. Ca să înțelegi mai bine la ce mă refer, o să iți vând un pont. Sunt mari șanse ca în această perioadă, furnizorii cu care ți-ai dori să lucrezi să fie mai receptivi în privința serviciilor lor și a prețurilor. De ce spun asta? Pentru că mulți dintre ei sunt afectați de această perioadă, gândește-te că majoritatea percep doar un avans modic (mă refer la cei care oferă servicii pentru candy bar ori aranjamentele florale, chiar foto-video), ei încasând de fapt după eveniment (în dimineața de după nuntă, sau chiar în următoarele zile cand livrează produsul final). Vremurile o cer, așa ca mulți dintre furnizori și-au adaptat și ei business-ul pentru era modernă a tehnologiei. Așa că, nu amâna. Caută-ți parteneri de încredere, furnizori de servicii cu recomandări bune, stabilește o întâlnire prin video call și discutați despre colaborare. Le poți cere mostre, să vezi un portofoliu, sfaturi. Crede-mă când îți spun că sunt mari șanse să obții niște prețuri foarte bune. 

Chiar si Bailarines găsiți în această perioadă la un preț redus 🙂

balerini nunta bailarines

Indiferent de momentul în care v-ați propus să faceți nunta, vă doresc putere, gânduri pozitive și mergeți cu încredere înainte. Dacă #stamacasa cu toții, atunci este posibil ca peste 2 – 3 luni să ne bucurăm împreună de evenimentele voastre frumoase și îndelung planificate.